Telepítés

A napelemes rendszer felépítése igen egyszerű, de maga a  gazdaságossági tervezésnél, és a kivitelezésnél elengedhetetlen a magas szakértelem, valamint többéves telepítési tapasztalatunk is hatalmas előny az ön számára.

A rendszer leginkább látható részei a napelemek, melyeket a tető síkjára szerelünk. A napelemek tartószerkezete alumíniumból készül, ezért a rendszer semmilyen utólagos karbantartást nem igényel.

Amennyiben a tetőfelület fák vagy épületek által árnyékolás alá esik, szóba jöhet akár a talajon, akár az épület szabad falfelületén történő telepítési megoldás is.

A másik legfontosabb egység az inverter, amely arra szolgál, hogy a napelemről beérkező egyenáramot szabványos 230V, 50 Hz-es váltóárammá alakítsa, lehetőleg a legnagyobb hatásfokkal.

Ezen a téren igencsak jó hírrel szolgálhatunk, hiszen a GreenNovate a piacon fellelhető egyik legkorszerűbb megoldást alkalmazza a Growatt inverterek magyarországi disztribúciós központjaként.

A Growatt  inverterek nem csak a technikai csúcsszinvonalat képviselik, de egy apró, viszont végtelenül intelligens kiegészítővel lehetőség van arra, hogy a megtermelt árammennyiséget, és ezen kívül más egyéb hatékonysági paramétert is folyamatosan figyelemmel kisérjük okostelefonunk, vagy számítógépünk kijelzőjén.

A program gazdaságossági számításokat is végez, valamint pályázatok esetén a rendszer utólagos megtérülési monitoringját is automatikusan elvégzi, mindehhez csak egy  WI-FI hálózat szükséges, amihez az inverter csatlakozni tud!

 

 

Általános info

Mi az a napelem?

Beszéljenek a számok

Biztonság