Támogatóink

Köszönjük a Magyar Állam

és az Európai Unió Támogatását

A kedvezményezett neve: GREENNOVATE KFT

A projekt címe: Intelligens, energia hatékony közvilágítási LED lámpa gyártása a GreenNovate Kft-nél

 A Támogatás Összege: 133,22 Millió Forint

A támogatott hitel mértéke (%-ban): 90%

 A projekt azonosító száma: GINOP-8.3.1-16

 

A GreenNovate Kft bemutatása:

GreenNovate Kft 2011. március 25-én egy projekt cégként alakult meg. Cégünknek két tulajdonosa van Lengyeltóti Zsolt mint alapító, és Dávoti Zsolt később belépett tag birtokolják a cég 100%  tulajdonrészét 50-50% arányban. Lengyeltóti Zsolt már a cég megalapításától kezdve tölti be ügyvezetői tisztséget.

2013- tól a vállalkozás háztartási méretű napelemes kis-erőművek, engedélyeztetésével telepítésével foglalkozik, és ez adja árbevételének 100%-át.

Emellett a cég 2012-ben elkezdett egy közvilágítási „okoslámpa” fejlesztést, aminek eredményeként 2014 év végére elkészült egy piaci termék, melynek piackutatását 2015-ben több mint 80 települést megkeresve végeztük el. Az eredmények kiértékelését követően a termék szériagyártása és értékesítése mellett döntöttek a tulajdonosok, mely jelentősen növelheti már a 2016-os évben a vállalkozás árbevételét és jövedelmezőségét, újabb fejlesztői munkahelyek teremtése mellett.

A fejlesztés eredménye:

A fejlesztés eredménye egy intelligens energia hatékony közvilágítási led lámpa mely saját mikro-számítógéppel van ellátva egyedi rádiós kommunikációval, bemeneti jelek fogadására pl: „riasztás, segélykérés”, kimeneti jelek pl.”díszvilágítás” vezérlése. Telemetrikai mérőszondák is csatlakoztathatók hozzá (Pl.:hőmérséklet, páratartalom, légnyomás, széndioxid érzékelők) ezen adatokból hő, szél, levegőminőségi térkép készíthető , fejlett városok irányítástechnikájához csatlakoztatható és így intelligens rendszert képeznek. A beépített kamera mozgás detektálásra és fénymérésre alkalmas. A  lámpa saját mérései és programja szerint tudja a legoptimálisabb és energiatakarékos üzemelést biztosítani, így alkalmazható olyan kis-forgalmú helyeken ahol ritkán kell világítani, ilyenek erdei tanösvények, kiránduló és futópályák. Mozgás érzékeléssel vagy okos telefonos alkalmazással követhető a világítási igénye a forgalomnak, majd forgalom mentes időszakban akár teljesen le is kapcsolható. A kamera képe által felmérhető az adott terület forgalom mennyisége, és így városgazdálkodásnak kiértékelhető. A hálózat a jelenleg alkalmazott legmagasabb titkosítási rendszerrel rendelkezik. A lokális információk okos telefon alkalmazással tanösvényen például bemutató anyagok tölthetők le, de lehet ez akár tömegközlekedési menetrend, helyi történelmi információk, vagy bármilyen más tartalom. A hálózat IP alapú, így bármilyen IP alapú eszköz csatlakoztatható hozzá. Képes városi wifi hálózat létrehozására akár powerline kommunikációval a meglévő villamos hálózat felhasználásával IP alapú kommunikációs célra. Így nem szükséges plusz IT hálózat kiépítése.

A beruházás célja:

A beruházás célja egy új, intelligens, energia hatékony közvilágítási led lámpa gyártása amely fényerő szabályozható, ki és bekapcsolható.

A fejlesztéshez Közvilágítási led fényforrás összeszerelő gyártó sorra, és fröccsöntő szerszámokra van szükség

a projekt tervezett befejezési dátuma : 2016 12.31.