péntek, 20 június 2014, 12:00 am Írta: 
napelemes ház napelemes ház greennovate.hu

Németország napenergia termelése rekordot döntött

A hónap első két hetében a németországi napenergia ipar 3 nemzeti termelési rekordot is megdöntött, jelentette a Német iparkutatási szervezet. Az egyre növekvő napenergia kapacitása világvezetővé tette az országot, de ahhoz, hogy ez a nagyszerű teljesítmény növekedhessen, a következő két éven belül megoldást kell találniuk az főidőben megtermelt többletenergia tárolására.

Június első hetében a Német napenergia szektor rekordmértékű 1.26 terrawatt-óra elektromos áramot termelt. Június második hétfőjén, amely egyébként nemzeti ünnepnap volt Németországban, délután 1 és 2 óra között 23.1 gigawatt áramot termeltek, ami egész Németország áramszükségletének 50.6 százalékát tette ki.

Németországban a napenergia termelése már 2014 első 5 hónapjában 34%-al meghaladta az elmúlt év napenergia termelését, ami nagyban köszönhető a rohamos iramban növekvő napelemes energiarendszerek telepítésének számával.

Ilyen hatalmas növekedésnél igyekezniük is kell a napenergia tárolását szolgáló rendszerek gyors telepítésével, hogy lépést tudjanak tartani a termeléssel, egyébként elveszik az ingyen termelt áram.

 

Forrás: eenews.net

Olvasva: 4251 alkalommal
Értékelés:
(1 szavazat)

További híreink