Greennovate

Greennovate

csütörtök, 24 július 2014, 12:00 am

Az elmúlt években az úszó napelemfarmok egyre népszerűbbek a világ számos táján. Most India is beáll a sorba, tervei szerint épp a sor elejére. Ugyanis egyenesen a világ legnagyobb ilyen erőművét fogják létrehozni, ami 8.000 otthon teljes áramfogyasztását fogja majd ingyenes elektromos energiával ellátni. A lebegő napelemeket egy olyan projekt követi majd, ahol Gujart államban élővízes csatornákat fognak hatalmas területen lefedni napelemekkel . 

hétfő, 21 július 2014, 12:00 am

Kuba eddig nem sok lépést tett a napenergia hasznosításáért, de felismerve az ingyenes és végtelen energiában rejlő lehetőséget, most nagy lépést tettek. Jelenleg 1,6 hektár méretű földterület előkészítése folyik, ahová 4.000 db napelem telepítését végzik majd, ezzel napi 1 tonna tüzelőanyag kiváltása érhető el. A közeli jövőben még 6 ilyen napelemfarm telepítését végzik majd el, tiszta, megújuló energiával látva el ezt a gyönyörű szigetet.. 

péntek, 11 július 2014, 12:00 am

A Spanyolok elektromos hálózatának üzemeltetője szerint 2013-ban az előállított energia 21%-a szélerőművekből, 14 %-a vízerőművekből, 5%-a napelemekből, 2%-a megújuló hőenergiából, 2%-a pedig biomasszából származott. Ez az előállított energia közel 44 %-a!

Ezáltal 1%-al csökkent az atomerőművekben előállított elektromos áram aránya, de a szén által előállított energia mennyisége esett a legnagyobbat, a 2012-es 19,3%-ról tavaly 14,6%-ra .

péntek, 11 július 2014, 12:00 am

A központosított energiagazdálkodás napjai meg vannak számlálva, győzött a napenergia- jelent meg a The Guardian című angol lapban. 

A brit lap számításai szerint  2018-ra a napelemek Angliában kedvező árú megoldást jelentenek a nagyvárosok energiaellátására, és kb. 2040-ben eljön majd az a pillanat, amikor a felhasznált energia felét a háztetőnkön lévő napelemek fogják megtermelni. A folyamat már megállíthatatlan- jelenti ki a lap.

péntek, 11 július 2014, 12:00 am

A közvéleménykutatások szerint az emberek java része már megértette, hogy milyen hatalmas költségcsökkentést jelent egy napelem telepítése a házára. 

Sokan házeladás előtt telepítenek egy új rendszert, hiszen már bebizonyosodott, hogy a pangó ingatlanárak mellett is jelentősen megemeli az ingatlan értékét egy ilyen rendszer , ami egy esetleg cserénél, vagy eladásnál több meglévő konkurens mellett egyértelműen a napelemes ház javára billenti a mérleg nyelvét a vásárló részéről.

kedd, 8 július 2014, 12:00 am

Az egyesült Arab Emírségben azt tervezik, hogy a napenergia lesz az elsődleges energiaforrás. Eddig egyetlen hatalmas akadályuk volt ezzel kapcsolatban: az a mindent belepő por, amit a sivatagban tomboló szél korbácsol fel rendszeresen a sivatagban. A homokréteg -annak eltakarításáig-nullára csökkenti a napelemek hatásfokát, függetlenül attól, hogy mennyit süt a nap.

A Nomadd elnevezésű vízmentesen tisztító robot, "átkúszik" egyik napelemről a másikra, sok ezer munkaórát, és töménytelen mennyiségű vizet megtakarítva, ami amúgy is a legnagyobb kincs a tikkasztó szárazság területén.

vasárnap, 6 július 2014, 12:00 am

Ausztráliban hatalmas sikerrel fejeződött be annak az 1 millió dolláros kisérleti projektnek a tesztfázisa, amelyben  egy a kutatók által Katicának (Ladybird) becézett, 100%-ban napelemmel működő robotfarmert állítottak a gazdálkodók szolgálatába.

A gazdák nagy örömmel fogadták a kis "bogarat", hiszen napi 24 órában kiváló hatékonysággal látja el az alábbi feladatokat:

szombat, 5 július 2014, 12:00 am

12 európai ország 10.000 önkormányzata vett részt a Megújuló Energiaforrások Bajnokságán. Ez egy települések közt zajló uniós verseny, ahol az önkormányzatok a megújuló energiák felhasználásában versenyeznek egymással. A zsűri a 100%-ban biomasszára alapozott távhőszolgáltatás bevezetése mellett a napenergiát és egyéb megújulóenergiát is hasznosító Pécset különdíjjal tüntette ki!

szerda, 2 július 2014, 12:00 am

Ez a lélegzetelállítóan „gyönyörű” szerkezet egy kéttengelyes rendezésű nap koncentrátor – vagy más néven napelem. Kissé másképp néz ki, mint ahogy azt mi ismerjük, ugye? Ezt a csodát az Argonne National Laboratory rendelésére fejlesztette ki a Sun Trac Corporation nevű cég a hetvenes években. A feladat az volt, hogy hozzanak létre egy fotovoltaikus, vagyis napfényt elektromos árammá átalakító szerkezetet.

hétfő, 30 június 2014, 12:00 am

Észak-nyugat Ausztrália egyik festői szépségű természeti látványosságát mostantól napelemes pontonhajóról csodálhatják az odalátogató turisták. Ausztrália egyik híres turisztikai központja a múlt héten indította legújabb attrakcióját, a szuper-modern napenergia meghajtással működő pontonhajót. A megújuló energiaforrás által meghajtott vízi alkalmatosság a Boodjamulla nemzeti park Lawn Hill George területén folyó Lawn Hill Creek-en hajókázik lehetővé téve a turisták számára, hogy a folyóról élvezhessék a természeti csodák látványát.

1. oldal / 2

További híreink