kedd, 30 június 2015, 12:00 am Írta: 

A napenergia a legkihasználhatóbb megújuló energiaforrás

Támogatná a megújuló energiaforrásokat használó kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) az E.ON.

 

Az energiaszolgáltató cég az úgynevezett Solar programmal növelné a napenergia felhasználásának arányát, emellett pedig a biogáz erőművek létesítését szorgalmazza - mondta el Göbl Erik, az E.ON értékesítés és marketing osztályának kkv szegmens szakértője a Portfolio és az agrárszektor.hu kecskeméti konferenciáján.

Göbl Erik emlékeztetett rá, hogy a napenergia a legkihasználhatóbb megújuló energia, ezért az E.ON a Solar programmal segíti azokat a fogyasztókat és vállalkozásokat, amelyek napelemekre cserélnék primer energiaforrásaikat. A napelemek ugyanis minimális karbantartást igényelnek, kimeríthetetlen energiaforrásnak bizonyulnak, használatukkal pedig a fogyasztók mérsékelhetik függésüket az energiaáraktól. Ráadásul a napelem cellák ára jelentősen csökkent, miközben várható élettartamuk megnőtt (jelenleg 25-30év).

Az E.ON a primer energiaforrások lecserélésén kívül a biogáz erőművek létesítését is támogatja. Göbl Erik szerint ugyanis a biogáz erőművek létesítésében rejlő potenciál hasznosítása jelentősen növelheti a megújuló energiaforrások használatának arányát.

Forrás: www.agrarszektor.hu

Olvasva: 1066 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)

További híreink