hétfő, 30 június 2014, 12:00 am Írta: 
Napelemes hajó Napelemes hajó Q Energy Solutions

Napelemes energia hajtja a turista hajót

Észak-nyugat Ausztrália egyik festői szépségű természeti látványosságát mostantól napelemes pontonhajóról csodálhatják az odalátogató turisták. Ausztrália egyik híres turisztikai központja a múlt héten indította legújabb attrakcióját, a szuper-modern napenergia meghajtással működő pontonhajót. A megújuló energiaforrás által meghajtott vízi alkalmatosság a Boodjamulla nemzeti park Lawn Hill George területén folyó Lawn Hill Creek-en hajókázik lehetővé téve a turisták számára, hogy a folyóról élvezhessék a természeti csodák látványát.

Mivel a folyón a robbanómotoros meghajtású járművek közlekedése tilos, és a partszakasz javarészt járhatatlan, így az egyórás hajótúra a suttogóan csendes pontonhajón egy új, és egyben egyedi lehetőség a páratlan látvány élvezésére.

A különleges környezetbarát hajót, amely 2 kilowattos ultra-alacsony voltos napelemekkel van felszerelve és egy Torqueedo márkájú külső felfüggesztésű villanymotor hajt, egy Ausztrál napenergia telepítő cég, a Q Energy Solutions építette. A pontonhajó képes négy tonna sújt folyásiránytól függően 3-5 km/h sebességgel kényelmesen mozgatni a folyón.

Olvasva: 2411 alkalommal
Értékelés:
(1 szavazat)

További híreink