hétfő, 30 június 2014, 12:00 am Írta: 
napelem telepítése családi házra napelem telepítése családi házra greennovate.hu

Az áramszolgáltatók vakarják a fejüket

Az Egyesült Államok egyes államaiban az elektromos energiaszolgáltatók már most vakarják a fejüket, mert az ország naposabb államaiban gombaként nőnek a tetőkőn a napelemek. Néhány államban, mint például Wisconsin, a magánemberek és kisvállalkozók tulajdonában levő napelemes rendszerek által megtermelt áram mára kiteszi az összes áramszükséglet 10%-át, ami nem elhanyagolható mennyiség.

 

Ez a rohamos növekedés főként annak köszönhető, hogy egyre több pénzintézet és befektetési alap ajánlja fel kedvező kamatok mellett a napelemes rendszerek finanszírozását a magánszektor számára.

Míg 2006-ban az USA-ban minden 80 percben szereltek fel egy új napelemes házi erőművet, addig 2013ra már 4 percente indult egy újabb napelemes rendszer valaki házának tetején. Az előzetes becslések szerint 2016-ra a napelemes energiagenerátorok áramtermelése elérheti az ország áramszükségletének az egyharmadát.

A megújuló energiaforrásokat támogató szervezetek egyre inkább ösztönzik ama rendelet ország szintű jóváhagyását, amely lehetővé tenné a magánszemélyek és kisvállalkozók számára, hogy megvásárlás helyett lízingelhessék a napelemes kiserőműveket. Ez drasztikusan lecsökkentené az önköltség összegét, így még nagyobb sebességgel növekedne az iparág, hiszen szinte nem is maradna akadálya annak, hogy bárki telepíthessen napelemet a háza tetejére, és élvezhesse az ingyen áramot. Természetesen az energiaszolgáltatókat veri a víz, és mindent furfangos érvet bevetnek annak érdekében, hogy a rendelet ne lépjen érvénybe.

Olvasva: 1865 alkalommal
Értékelés:
(1 szavazat)

További híreink